over-jbov.jpg

Stichting Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) is een Algemeen Nut Beogende Instelling, afgekort een ANBI. De doelstellingen van JbOV zijn niet uit winstoogmerk. JbOV voldoet aan de voorwaarden die door de overheid zijn gesteld aan een ANBI. 

ANBI Jeugdbescherming Overijssel

Naam van de instelling: Stichting Jeugdbescherming Overijssel
Kamer van Koophandel-nummer (KvK): 05067459
Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN): 808844313

Contactgegevens
Dr. Stolteweg 11
8025 AV Zwolle

T 088 – 856 78 00
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.jbov.nl

Raad van toezicht en raad van bestuur

De Raad van Toezicht (RvT) werkt volgens de uitgangspunten van de zorgbrede governancecode. De RvT telt volgens de statuten drie tot vijf leden:

De heer Gert Boeve (voorzitter)
De heer Jan-Willem Bedeaux (vice-voorzitter)
De heer Bas Toorenburg (lid)
Mevrouw Irma Harmelink (lid)
Mevrouw Maartje Beeker (lid)

De dagelijkse leiding valt onder verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur, de heer Ruud Brinkman.

De doelstelling

De stichting stelt zich, als gecertificeerde instelling (GI) zoals bedoeld in de Jeugdwet, ten doel: het uitvoeren van maatregelen jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Beleidsplan

Het beleid van de stichting is vastgelegd in het strategisch meerjarenplan en aanvullende jaarplannen. De stichting legt jaarlijks verantwoording af via een bestuursverslag c.q. jaarrapport en een jaarrekening (Publicaties).. 

Inkomsten

De stichting Jeugdbescherming Overijssel ontvangt inkomsten uit subsidieverstrekking van de gemeenten in Overijssel, samenwerkend in de jeugdregio ’s OZJT Samen14 en het RSJ IJsselland.

Het beloningsbeleid

De stichting heeft gemiddeld 200 medewerkers. Beloning is volgens de cao Jeugdzorg met een eigen functiematrix en bijbehorende salaristabellen.
De vergoedingen van de RvB en RvT zijn volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT).

5x waarom jij graag jeugdbeschermer wilt worden

Jeugdbeschermer Esther

Noem ons jeugdbeschermer, (gezins)voogd of jeugdzorg. Feit blijft dat we in Nederland 🇳🇱 sinds 1901 kinderbescherming in de (kinder)wet hebben vastgelegd. Als jeugdbeschermer anno nu voer je een kinderbeschermingsmaatregel uit, die de kinderrechter heeft uitgesproken over het kind. Het is een beroep waar iedereen wel een mening 🗣 over heeft en iedere jeugdbeschermer heeft één van deze vragen of opmerkingen weleens gehoord👂🏼: ‘Hoe kun je dat werk doen?’ ‘Ik zou het niet kunnen!’ En ‘Jeetje wat heftig zeg, dat je dat leuk vindt?!’ Daarom… Speciaal voor al die mensen die zich dit ook afvragen en mogelijk twijfels hebben om te solliciteren; This one is for you! 🤓

Lees meer