Privacy statement IJ-app

Privacy verklaring
Via de IJ-app worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens van ouders en kinderen geraadpleegd. Wij (Jeugdbescherming Overijssel) hebben IJ-app ontwikkeld en vinden de privacy van onze cliënten van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. De firma QNH is de bewerker namens Jeugdbescherming Overijssel voor de technische realisatie van de APP en de bijbehorende beveiliging van het gegevenstransport. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens er worden geraadpleegd via de IJ-app gebruikt en met welk doel.

Gebruik van persoonsgegevens
De gebruikers van onze IJ-app zijn alleen de jeugdbeschermers die bij ons in dienst zijn. De gegevens die geraadpleegd worden zijn persoonsgegevens van onze cliënten. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die nodig zijn voor de hulpverlening van betreffende cliënt. Een medewerker kan alleen persoonsgegevens raadplegen van cliënten die hij of zij zelf in behandeling heeft. De Jeugdbeschermer kan de IJ-App alleen gebruiken voor het raadplegen van adresgegevens en contactgegevens en kan noties inzien van de contactverslagen en kan deze aanvullen via de IJ-app.

Registreren
De IJ-app wordt niet gebruikt voor registratie van persoonsgegevens, alleen contact notities kunnen worden aangevuld.

Verstrekking aan derden
De IJ-app is wordt niet beschikbaar gesteld aan derden.

Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
– Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
– Wachtwoorden worden encrypted opgeslagen
– Secured communicatie met server (HTTPS / SSL)
– De fysieke toegang tot de servers waar de gegevens zijn opgeslagen, is beperkt tot geautoriseerde personen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring wanneer het platform wordt vernieuwd. U zult hiervan vooraf op de hoogte worden gesteld.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 20 juni 2017.

Zie ook onze disclaimer.