AKJ vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

AKJ Logo 2016 voor WEBAlle (pleeg)kinderen, jongeren, (pleeg- of groot) ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon.
Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. De vertrouwenspersoon van het AKJ is onafhankelijk van Jeugdbescherming Overijssel.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?

Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u er niet uit komt met de jeugdbeschermer of jeugdreclasseerder, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren deze vertrouwenspersoon naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert u over uw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met jeugdbescherming/jeugdreclassering van Jeugdbescherming Overijssel.

Zo bereikt u het AKJ
• Bel naar 088 – 555 1000
• Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

pdfAKJ_Algemene-brochure

pdfAKJ algemene folder volwassenen juli 16.pdf