Leren bij

Stageplekken bij Jeugdbescherming Overijssel

Jaarlijks bieden wij HBO-studenten de gelegenheid om bij ons stage te lopen. Wij bieden stageplaatsen aan derdejaars HBO-studenten van de studierichtingen MWD en SPH.

Aanvullend op de verschillende studierichtingen kennen de hogescholen sinds enige tijd het uitstroomprofiel van jeugdzorgwerker binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Deze studierichting dien je te volgen om voor een stageplek in aanmerking te komen bij de teams jeugdbescherming en jeugdreclassering.

In de regio 's  IJsselland is er nog plaats voor één jaarstagiaire bij de jeugdbescherming. De stage start vanaf september 2018 tot juli 2019. De stage duurt 10 maanden. Voor Twente zijn we reeds voorzien.

Voor meer informatie over de functies binnen de afdelingen jeugdbescherming en jeugdreclassering kun je kijken bij de functiebeschrijvingen.
_________________________________________________________________

 

Regio Twente:

Voor de stageperiode september 2018 – juni 2019 hebben wij voor de regio Twente geen stageplaatsen meer voor derde jaars HBO-studenten van de hogeschool Saxion (richting MWD/SPH). De stagiaires moeten het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Minor (4e jaars HBO) jeugdbescherming en jeugdbescherming-reclassering

In de regio Twente bieden we de mogelijkheid om ervaring op te doen via zogenoemde ervaringsplekken. Dit kan uitsluitend voor 4e-jaars studenten van de Saxion Hogeschool Enschede met het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker die gedurende 5 maanden hun minor doen binnen onze organisatie. Eén van de vereisten is dat deze studenten hun 3e-jaars stage binnen JbOV hebben volbracht. Informatie over deze ervaringsplekken is te verkrijgen bij Tamara Loohuis van de Saxion Hogeschool en Benjo Hilbrink, personeelsfunctionaris JbOV.

 

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats in de regio Twente, dan ontvangen wij graag  een korte brief met motivatie, voorzien van een curriculum vitae naar afdeling P&O: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Regio IJsselland:

In de regio IJsselland is nog één stageplaats beschikbaar voor de jaarstage van september 2018 tot en met juni 2019. Het gaat om een stageplek bij het team jeugdbescherming. Deze stageplaats is beschikbaar voor 3de jaarsstudenten, richting MWD van de Hogeschool Windesheim en van de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. De studenten moeten het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker (minor Ambulante hulpverlening in een gedwongen kader) volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats binnen de regio IJsselland, dan ontvangen wij graag een korte brief met motivatie voor 31 mei 2018, voorzien van curriculum Vitae. Dit kun je sturen naar de afdeling P&O: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gesprekken vinden plaats op 11 juni 2018.

Informatie over stageplaatsen voor de regio IJsselland is te krijgen bij de Stage coördinator, Liesbeth Gilhuis, 088-8567800.

 

Stagiaires komen in aanmerking voor een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg.
Binnen onze instelling zijn geen mogelijkheden voor studenten van leer-werktrajecten (BBL).