Ouders / verzorgers

Wat doet Jeugdbescherming Overijssel?
Loopt de ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) ernstig gevaar vanwege problemen bij het opgroeien en opvoeden, dan helpt Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) deze kinderen én hun ouders/opvoeders. Met drang als hulp met ‘zachte’ hand, ter voorkoming dat een maatregel ingezet moet worden. Met dwang als het gaat om het beschermen van kinderen. Door middel van een OTS en Voogdij of als maatregel in het jeugdstrafrecht. 
 
JbOV hecht veel waarde aan het vergroten van de eigen kracht en zelfregie van mensen. De hulp en ondersteuning van JbOV is aanvullend op wat ouders en kinderen zelf kunnen. Daar waar de eigen mogelijkheden onvoldoende zijn, organiseert JbOV hulp en ondersteuning.
 
Jeugdbescherming Overijssel heeft ook een cliëntenraad. Dit is een groep mensen die meedenkt, meepraat en advies geeft over zaken die belangrijk zijn voor cliënten die bij Jeugdbescherming Overijssel komen.
 
Als ouder of verzorger kunt u lid worden van de cliëntenraad.
De cliëntenraad is bereikbaar via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier.