Leren bij

mei 2017: 

Voor beide regio's geldt dat Jeugdbescherming Overijssel door wijzigingen in ons stagebeleid op dit moment geen stageplekken kunnen bieden voor de periode september 2017 t/m juni 2018. Sollicitaties voor deze periode worden niet in behandeling genomen.

 

 

Stageplekken bij Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) en Veilig Thuis Twente (VTT).

Jaarlijks bieden wij HBO-studenten de gelegenheid om binnen Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) stage te lopen. Vanaf 2016 bieden wij ook stageplaatsen bij Veilig Thuis Twente  (VTT). Wij bieden stageplaatsen aan derdejaars HBO-studenten van de studierichtingen MWD en SPH.

Aanvullend op de verschillende studierichtingen kennen de hogescholen sinds enige tijd het uitstroomprofiel van jeugdzorgwerker binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Deze studierichting geldt vooral (of alleen maar) voor de stageplekken bij jeugdbescherming en jeugdreclassering.

In de regio IJsselland en Twente is er plaats voor jaarstagiaires die starten vanaf september tot juli, voor de duur van 10 maanden. Het gaat hierbij om de afdelingen jeugdbescherming, jeugdreclassering en Veilig Thuis Twente.

Voor meer informatie over de functies binnen de afdelingen jeugdbescherming en jeugdreclassering kun je kijken bij de functiebeschrijvingen.
_________________________________________________________________
De sollicitatieprocedure voor stageplaatsen -september 2018 tot en met juni 2019- zal eind 2017 voor beide regio's weer starten. 

 

Twente:

Voor de stageperiode september 2018 – juni 2019 stelt de regio Twente voor 3e jaars HBO-studenten van de hogeschool Saxion (richting MWD/SPH) 5 stageplekken ter beschikking. Per locatie (Almelo, Enschede en Hengelo) betekent dit 3 stagiair(e)s jeugdbescherming (gezinsvoogdij), 1 stagiair(e) jeugdbescherming Reclassering (Almelo) en 1 stageplaats bij Veilig Thuis Twente (Hengelo). De stagiaires moeten het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker (geldt niet voor Veilig Thuis Twente) volgen en stevig in hun schoenen staan.

Veilig Thuis Twente (VTT): Jeugdbescherming Overijssel is een samenwerkingspartner van Veilig Thuis organisaties in Overijssel. VTT wordt in opdracht van de 14 gemeenten in de regio Twente gerealiseerd door Carint Reggeland, SMD Enschede-Haaksbergen, De nieuwe Organisatie en Jeugdbescherming Overijssel.

Over VTT: VTT beoordeelt en doet onderzoek naar binnenkomende signalen (of vermoedens) van huiselijk geweld, ouderenmishandeling en kindermishandeling. Op basis hiervan wordt duidelijk welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. In nauwe samenwerking met de lokale zorgstructuur wordt afgesproken wie de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van die stappen op zich neemt. VTT heeft daarnaast een crisisteam dat 24/7 bereikbaar is voor (spoed)meldingen huiselijk geweld, kindermishandeling en crisiszaken. VTT handelt op basis van specifieke wettelijke taken en bevoegdheden.

Minor (4e jaars HBO) jeugdbescherming en jeugdbescherming-reclassering regio Twente: In de regio Twente zijn we vanaf 1 februari 2014 ook gestart met het bieden van ervaringsplekken. Dit betreft uitsluitend 4e-jaars studenten van de Saxion Enschede met het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker die gedurende 5 maanden hun minor doen binnen onze instelling. Eén van de vereisten is dat deze studenten hun 3e-jaars stage binnen JbOV hebben volbracht. Informatie over deze ervaringsplekken is te verkrijgen bij Tamara Loohuis van de Saxion Hogeschool en Benjo Hilbrink, personeelsfunctionaris, afdeling POF, JbOV.

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats binnen de regio Twente, dan ontvangen wij graag voor 19 maart 2018 een korte brief met motivatie, voorzien van een curriculum vitae naar afdeling P&O, regio Twente: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: Bij een stageplek VTT vermeldt dan 'Stage Veilig Thuis Twente'. 

 

Informatie over de stageplaats voor de regio Twente JbOV is te krijgen bij de Stage coördinator, (nader in te vullen), via telefoonnummer 088-8567800.

 

IJsselland:

In de regio IJsselland zijn drie stageplaatsen beschikbaar voor de jaarstage van september 2018 tot en met juni 2019 Dit betreft plaatsen bij Jeugdbescherming en bij  Jeugdreclassering. Deze stageplaatsen zijn beschikbaar voor 3de jaarsstudenten, richting MWD van de Hogeschool Windesheim en van de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. De studenten moeten het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker (minor Ambulante hulpverlening in een gedwongen kader) volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats binnen de regio IJsselland, dan ontvangen wij graag voor 19 maart 2018 een korte brief met motivatie, voorzien van curriculum Vitae naar afdeling P&O, regio IJsselland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie over de stageplaats voor de regio IJsselland is te krijgen bij de Stage coördinator, Liesbeth Gilhuis, 088-8567800.

De gesprekken zullen gehouden worden in (nader in te vullen).

 

Stagiaires komen in aanmerking voor een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg.
Binnen onze instelling zijn geen mogelijkheden voor studenten van leer-werktrajecten (BBL). Heb je vanuit de website of de links geen antwoord op je vraag, dan kun je als HBO student je vraag stellen via het vragenformulier