Leren bij

Jeugdbescherming Overijssel kan op dit moment geen stageplekken  bieden voor de periode t/m juni 2018. Sollicitaties voor deze periode worden niet in behandeling genomen.

 

Stageplekken bij Jeugdbescherming Overijssel

Jaarlijks bieden wij HBO-studenten de gelegenheid om bij ons stage te lopen. Wij bieden stageplaatsen aan derdejaars HBO-studenten van de studierichtingen MWD en SPH.

Aanvullend op de verschillende studierichtingen kennen de hogescholen sinds enige tijd het uitstroomprofiel van jeugdzorgwerker binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Deze studierichting dien je te volgen om voor een stageplek in aanmerking te komen bij de teams jeugdbescherming en jeugdreclassering.

In de regio 's  IJsselland en Twente is er plaats voor jaarstagiaires bij de teams jeugdbescherming en jeugdreclassering. De stages starten vanaf september 2018 tot juli 2019. De stage duurt 10 maanden.

Voor meer informatie over de functies binnen de afdelingen jeugdbescherming en jeugdreclassering kun je kijken bij de functiebeschrijvingen.
_________________________________________________________________

 

Regio Twente:

Voor de stageperiode september 2018 – juni 2019 is in de regio Twente plaats voor derde jaars HBO-studenten van de hogeschool Saxion (richting MWD/SPH). Er zijn 5 stageplekken beschikbaar. De stagiaires moeten het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Minor (4e jaars HBO) jeugdbescherming en jeugdbescherming-reclassering

In de regio Twente bieden we de mogelijkheid om ervaring op te doen via zogenoemde ervaringsplekken. Dit kan uitsluitend voor 4e-jaars studenten van de Saxion Hogeschool Enschede met het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker die gedurende 5 maanden hun minor doen binnen onze organisatie. Eén van de vereisten is dat deze studenten hun 3e-jaars stage binnen JbOV hebben volbracht. Informatie over deze ervaringsplekken is te verkrijgen bij Tamara Loohuis van de Saxion Hogeschool en Benjo Hilbrink, personeelsfunctionaris JbOV.

 

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats in de regio Twente, dan ontvangen wij graag  een korte brief met motivatie, voorzien van een curriculum vitae naar afdeling P&O: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Regio IJsselland:

In de regio IJsselland zijn drie stageplaatsen beschikbaar voor de jaarstage van september 2018 tot en met juni 2019. Het gaat om stageplekken bij de teams jeugdbescherming en jeugdreclassering. Deze stageplaatsen zijn beschikbaar voor 3de jaarsstudenten, richting MWD van de Hogeschool Windesheim en van de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. De studenten moeten het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker (minor Ambulante hulpverlening in een gedwongen kader) volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Indien je geïnteresseerd bent in een stageplaats binnen de regio IJsselland, dan ontvangen wij graag een korte brief met motivatie, voorzien van curriculum Vitae. Dit kun je sturen naar de afdeling P&O: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie over stageplaatsen voor de regio IJsselland is te krijgen bij de Stage coördinator, Liesbeth Gilhuis, 088-8567800.

 

Stagiaires komen in aanmerking voor een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg.
Binnen onze instelling zijn geen mogelijkheden voor studenten van leer-werktrajecten (BBL).